Activiteiten

Dominee Rob Visser begint nieuwe kerk op IJburg

[bron: persbericht Protestantse Kerk in Nederland]

Amsterdam/Utrecht, 10 maart 2010 – Dominee Rob Visser verruilt de Grote Kerk in Apeldoorn voor de nieuwe wijk IJburg in Amsterdam. Hij vult daarmee de eerste van de pioniersplekken op die vanuit de Protestantse Kerk in Nederland worden geïnitieerd. De intrede in Amsterdam vindt plaats in september.

Dominee Rob Visser, onder meer bekend geworden na het drama op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn waarbij de kerk haar deuren open zette voor iedereen die troost zocht, ziet een grote uitdaging weggelegd voor de kerk op IJburg waar alles pas net begint. “In Apeldoorn is sprake van een echte kerkelijke gemeente met een groot potentieel aan medewerkers, in IJburg moet ik helemaal opnieuw beginnen. Ik voel me een beetje een zendeling die de basis waarop hij zelf terugvalt graag met anderen wil delen. Ik hoop iets moois te creëren waardoor anderen de rijkdom van de christelijke traditie kunnen ontdekken en daar zingeving voor hun leven aan kunnen ontlenen.”

De Protestantse Kerk in Nederland wil de komende jaren zes pioniersplekken in het leven roepen. IJburg is hiervan de eerste. In Nieuw-Vennep wordt hard gewerkt aan een tweede plek en ook in Rotterdam-Zuid is een pioniersplek in voorbereiding. Pioniersplekken worden daar gesticht waar nog geen kerk is – zoals in vinexlocaties – of daar waar de kerk verdwenen is. Ook kan zo’n plek gericht zijn op een bepaalde doelgroep, zoals in Rotterdam-Zuid op hoogopgeleide nieuwe Nederlanders. 

Predikant-pionier Rob Visser komt in dienst van de Protestantse Kerk Amsterdam, die onder andere met deze pioniersplek invulling geeft aan haar missie om een wervende, vernieuwende en zichtbare kerk in de stad te zijn. De Protestantse Kerk Amsterdam participeerde op IJburg de laatste jaren samen met andere kerken in ‘De Tronk’. Dat project wordt dit voorjaar beëindigd. Met de komst van Rob Visser maakt de Protestantse Kerk Amsterdam een nieuwe start op IJburg. Op zondag 27 juni neemt Rob Visser afscheid van zijn wijkgemeente in Apeldoorn.

De Protestantse Kerk in Nederland telt ongeveer 2,1 miljoen leden die lid zijn van één van de ruim 1800 plaatselijke gemeenten. Voor meer informatie: www.pkn.nl.

De Binnenwaai

Gebouw Solid 18
Ed Pelsterpark 2
1087 EJ  Amsterdam

Abonneer op de Nieuwsbrief