Nieuws

Kerst lukt

father-christmas-212545 640Nou, dat gaat wat worden dit jaar!

Zitten wij te tobben met de grote vraagstukken van oorlog en vrede (Afghanistan, Syrië, Mali,Centraal Afr. Republiek) , de uitzending van onze vredesmissies, de politieke  kwesties rond pensioenen, zorgbeleid. We harrewarren over de PKN-kerstreclame, de door het volk gekozen politicus van het jaar. Verwarring genoeg en onbeantwoorde vragen te over!

Maar lieve lezer(es), Er is troost! Kerst gaat lukken.  Aldus Allerhande, het lijfblad voor menig keukenprins of – prinses van onze grote kruidenier, die op de kleintjes let. Maar ditmaal pakken ze groots uit. Reeds in de zomer zijn de voorbereidingen al getroffen. De menu’s klinken al een klok. Het wordt één groot feest. Het gaat lukken!!!!!!!

Geen zorg, geen kwaad woord over onze “Albert”. In dit reclameboekwerk  wordt ons slechts  stevig ingewreven waar we ten diepste vaak mee bezig zijn. En het brengt de scribenten ertoe maar meteen over het slagen van Kerst te spreken.

Wat vertwijfeld met opwellende gevoelens van onmacht lees ik Lukas 2. “Niet ver daarvandaan brachten herders de nacht door in het veld”. Hoe toch op te boksen tegen zo’n vloedgolf van lekkermakerij. Lukas kan wel op het dak gaan zitten.

Hoe gaan we de kerst weer in en het jaar weer uit? Met Allerhande en Theo Maassen? Wat gaat er door al die kerstnachtvierdersbolletjes, wanneer het kerstlied wordt aangeheven en de vertrouwde woorden klinken. De PKN-kerststerreclame laat het al zien hoe we met een volle maag ter kerke gaan en daarbij zal het niet blijven, zo weten velen van ons uit ervaring.

Toch wens ik ons allen toe, dat we als dat mogelijk is een goede familie/vriendenontmoeting hebben met een fijne maaltijd. Niets mis mee natuurlijk. Maar daarmee is Kerst nog niet gelukt. Het levensdevies van niemand minder dan Steve Jobs luidde “Eenvoud is de ultieme verfijning”. Dat heeft hij waargemaakt met zijn IPAD, IPOD enIPhone. Rusteloos leefde hij voor de verwezenlijking van zijn dromen. De Applecommercial luidde dan ook: “De mensen, die zo gek zijn om te denken dat zij de wereld kunnen veranderen, zijn degenen, die het doen”. Jobs wist : “think different”. Heb het lef. En hij deed het.

Aan wie doet hij ons toch denken? Dat kind in de kribbe maakt gehakt van al onze Kerstmenu’s en noemt het Kerstapekool. Wanneer we ons realiseren, dan heeft de grootgrutter toch gelijk: jaja Kerst lukt toch dankzij Hem

Rob Visser

De Binnenwaai

Gebouw Solid 18
Ed Pelsterpark 2
1087 EJ  Amsterdam

Abonneer op de Nieuwsbrief