Amsterdam Church Route

Een goddelijke stad is een door Rob Visser ontwikkelde app voor uw telefoon en tablet
gebouwd door IJburger Gerard van Enk.
 
De audio-tour voert u langs tal van religieuze plaatsen in de binnenstad, zeer aanbevolen.
Download: Android (Samsung etc) of iOS (Apple).

 

Kerstnachtdienst 2017

Groots uitpakken

Op 24 december biedt de Binnenwaai IJburg een betoverende familiekerstviering. In en rond de Binnenwaai aan het Ed Pelsterpark is van 13 -16 uur een gezellige mini-kerstmarkt met kerstliedjes op de vleugel en met voor de kinderen speciaal een springkussen, knutsels en een kerstnagellakje. Van 19 – 20.15 uur vindt de grote Kerstviering plaats, waarvoor het geluid van kerkklokken jong en oud naar binnen roept. In de sporthal beleven we de gang van het duister naar het licht. Gospelkoor Deliverance begeleidt ons in het zingen van bekende kerstliedjes. Zij treden ook op. Kinderen voeren een toneelstukje op en samen met een korte overdenking verbinden we het Bijbelse verhaal met de situatie van nu. De overdenking wordt geïllustreerd door een kerstgoochelaar. Met uw vrijwillige bijdrage willen we een goed doel steunen en een deel van de kosten van de viering betalen. Alle IJburgers, hartelijk welkom!

Kerstwandeling

Kerstwandeling in binnenstad Amsterdam

Laat u verrassen door het kerstverhaal in een modern jasje op vrijdag 15 december. Aanmelden moet op www.kersttheatertour.nl : u kunt uw eigen starttijd kiezen van 18.00 tot 20.00 uur. Meedoen kost € 5,-. 

Wilt u meezingen met het zogenaamde engelenkoor onder leiding van dirigent en kerkmusicus Christiaan Winter in de Oude Kerk? Wilt u zien hoe dakloze zwervers door het licht van de engel uit het kerstverhaal verrast worden op het pleintje achter de Westerkerk? Lijkt koning Herodes op president Trump, die tijdens een persconferentie de veiligheid in het land garandeert en zijn maatregelen neemt? Wat heeft de ezel bij de Lutherse kerk eigenlijk voor commentaar op de gastvrijheid van de herbergier? Wilt u op bezoek bij Maria en Jozef in de Keizersgrachtkerk? Het script van deze theaterscenes is geschreven door onze stadsgenoot schrijver en dichter Karel Eykman. 
De wandeling begint in de Oude Kerk en eindigt in de Keizersgrachtkerk, waar u een poëtisch en muzikaal onthaal wacht met warme/koude dranken en hapjes. De wandeling vindt plaats in groepen onder leiding van een gids. De wandeling is voor jong en oud en duurt anderhalf uur.

Informatie bij de stadsdominee Rob Visser, 06 448 222 98 of kijk op www.kersttheatertour.nl 

Webmaster gezocht

Voor onze website zoeken we een nieuwe webmaster.
Mail ons.

TVG Theologische Vorming voor Gemeenteleden en geïnteresseerden

TVGIn Amsterdam vindt al jaren de cursus Theologische Vorming voor Gemeenteleden plaats. De lessen zijn op dinsdagochtend, op een locatie in Amsterdam.

De cursus gaat in september van start en duurt drie jaar, maar het is ook mogelijk om gedeelten te volgen. ‘Een vooropleiding is niet nodig, interesse wel!’, schrijft de organisatie.

Een van de cursusleiders is onze eigen Riekje van Osnabrugge. Kijk op de website van de PKN en neem contact op met Jacqueline Michielsen, (020) 53 53 700.

Eenzaam en leeg blauw krat

(​Het eenzame, lege krat staarde gelaten naar buiten, waar het tot overmaat van ramp een rijk gevuld collegakrat voorbij ziet fietsen, snikkend wendt het zielige hoopje plastic de blik af en zucht nog eens diep)

De Sociale Kruidenier is een winkel en ontmoetingsplek voor Amsterdammers in armoede
Bij de Sociale Kruidenier kunnen klanten van de Voedselbank Amsterdam non-food en lang houdbare producten kopen tegen een kleine prijs, in aanvulling op hun voedselpakket.
Keuzevrijheid staat hierbij centraal: klanten kiezen zelf aan welke producten zij behoefte hebben. 

Daarnaast is de Sociale Kruidenier een ontmoetingsplek waar mensen terecht kunnen voor een kop koffie, een luisterend oor en/of laagdrempelig financieel advies. 
In ruil voor het volgen van een cursus of training ontvangen onze klanten extra winkeltegoed. 
Met deze integrale aanpak hopen wij mensen in armoede hun waardigheid terug te geven en hen te helpen hun leven weer op orde te krijgen.

Helpt u ons om de kruidenierswinkel te vullen? 
Neem dan tijdens het boodschappen doen iets extra’s voor de Sociale Kruidenier mee! 
Non-food producten waar veel vraag naar is vindt u op deze boodschappenlijst:

- Wasmiddel (poeder/vloeibaar) - Toiletpapier - Afwasmiddel - Deodorant (m/v) - Luiers (met name maat 4 of groter) - Zonnebloemolie 
- Tonijn in blik - Houdbaar broodbeleg - Suiker - (Oplos)koffie - Douchegel (m/v) - Eten voor kat of hond

In De Binnenwaai staat een blauw krat, waarin u spullen voor de sociale kruidenier kunt doen. 
Het krat staat na binnenkomst links in de hoek, bij het raam. De inhoud wordt ongeveer één keer per maand opgehaald.

De Binnenwaai

Gebouw Solid 18
Ed Pelsterpark 2
1087 EJ  Amsterdam

Abonneer op de Nieuwsbrief