Skip to main content

Bijbelstudie Binnenwaai

Regelmatig is er op donderdagavond een Bijbelstudie avond in De Binnenwaai. Op deze avonden gaan we met elkaar in gesprek over een bepaald thema. Welkom om aan te sluiten!

Workshopavond Ruth
Op donderdag 8 februari is de tweede workshopavond waar we o.l.v. Riekje van Osnabrugge (emeritus predikant) dieper ingaan op de achtergronden van het dunne, menselijke bijbelboek Ruth waarin vrouwen de hoofdrol hebben.

We bekijken het verhaal van de jonge weduwe Ruth vanuit verschillende invalshoeken en we buigen ons over diverse betekenissen die aan het boek zijn toegekend in de loop der eeuwen. Tijdens de avond zullen we ook zeker aandacht schenken aan de vragen die het boekje Ruth bij ons persoonlijk oproept en waar de ervaringen van de hoofdpersonen raken aan de onze of juist niet.

Van deelnemers wordt geen specifieke bijbelkennis vereist, de avonden hebben een open karakter en zijn ook los van elkaar bij te wonen. Locatie: De Binnenwaai, 20.00 - 21.30 uur, deur open: 19.45 uur.

Meditatiereeks 'De kunst van het wachten' 

Bij het leven in de stad van vandaag hoort vaak een hoop stress. In de jacht naar rust en balans laten we boodschappen bezorgen, racen we heen en weer op e-bikes en werken we whatsapp bij onder het eten.

Maar brengt het handig uitbesteden en combineren van onze drukte echt de rust en vrede waar we zo diep naar verlangen? Eerlijk gezegd: vaak niet…

Meditatie helpt om te vertragen en verdragen, om het leven ten volle aan te nemen – met alle mooie en moeilijke kanten die erbij horen. Zo kan er van binnen geleidelijk een vrede ontstaan die je draagt door alle bewegingen van het drukke stadsleven heen.

In vijf avonden oefen je bij de Binnenwaai in de kunst van het wachten. Elke avond bestaat uit drie tot vier meditaties waarin verschillende zintuigen worden aangesproken. Je mediteert op muziek en op beelden, bewegend of zittend, in stilte of met tekst. Daarbij is christelijke spiritualiteit een bron van inspiratie, maar gebruiken we ook wijsheid uit andere tradities.


De cursus wordt verzorgd door Kirsten Kalkman en Maarten Vogelaar van Gist.

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Aanmelden is nodig, dat kun je hier doen. Je kunt meedoen aan de hele serie of je aanmelden voor een losse avond.


Donderdag 15 februari, 21 maart, 18 april, 16 mei en 20 juni van 20:00 tot 22:00 uur (15 februari van 19:30 tot 22:00 uur)

Avond 1 van 5: 'Wachten met je vingers' 

Workshopavond Zuurdesembrood

De ingrediënten van zuurdesembrood zijn meel, water, zout en… tijd! Even ben je bezig met mengen en kneden. En dan heeft het deeg vooral lang, lang nodig om te rijzen en rusten. Zo komt er lucht en leven in. Kan je met je vingers in het deeg iets leren van kracht van het niets doen? 

Maarten Vogelaar en Kirsten Kalkman van Gist nemen je mee op de reis van graankorrel naar brood. Stroop je mouwen op en duik het deeg in!

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Aanmelden is nodig, dat kun je hier doen.

Donderdag 15 februari van 19:30 tot 22:00 uur.