Skip to main content

Regio/Wijk

Op dit moment richt De Binnenwaai zich op IJburg, al komen verschillende kerkgangers ook uit de omgeving, zoals Diemen, Amsterdam Oost en Zeeburgereiland. Sinds dit jaar is er weer sprake van flinke groei op IJburg waarbij al gemerkt wordt dat nieuwe mensen interesse tonen in De Binnenwaai. Iedereen is uiteraard van harte welkom en we zullen ons ervoor inzetten dat De Binnenwaai bij iedereen bekend is en gevonden kan worden.

Momenteel is er geen kerkelijke presentie in het Oostelijk havengebied, op Zeeburgereiland en in de Sluisbuurt. In de toekomst (nadat de professionele bezetting compleet is) wil De Binnenwaai zich samen met de andere kerken in Oost, richten op deze regio. Wij zien het als oost als onze gemeenschappelijke verantwoordelijkheid de regio uit te breiden en kerkelijke presentie te verzorgen.

Dit betekent in de praktijk dat De Binnenwaai samen met de Muiderkerk en Eltheto ook Zeeburgereiland, het Oostelijk havengebied en de Sluisbuurt als buurt/regio mee zal nemen in de kerkelijke activiteiten. In eerste instantie niet met een eigen gebouw, maar wel door verdere presentie, communicatie, promotie en pastorale aanwezigheid. Een nieuwe pioniersplek is geboren!

  • Hits: 2928