Viering op zondag 25 augustus 11.00 uur

Voorganger Alexander Noordijk gaat zondag 25 augustus voor om 11.00 uur. 

Dit is de laatste gezamenlijke dienst van deze zomer van de protestantse kerk in Amsterdam Oost en deze wordt gehouden in De Binnenwaai op IJburg.

Het thema van deze viering is: 'Knock out'.

Met muzikale medewerking van Mariëtte Bos aan de vleugel. 

Na afloop van de dienst is gelegenheid om samen koffie of thee te drinken.

U bent van harte welkom!

Binnenwaai Praise special met Sanne - 8 september 19.00 uur

Geniet jij van goede muziek en vind je het geweldig om God en elkaar te ontmoeten? Zo ja dan willen wij je van harte uitnodigen voor deze Binnenwaai Praise special met Sanne!

Samen met toetsenist Henk Doest (producer en arrangeur) heeft Sanne (zangeres en songwriter, www.sannezingt.com) het Nederlandstalige album “Met jou” gemaakt. De persoonlijke nummers zijn geïnspireerd op gebeurtenissen in haar eigen leven, ook toen ze zelf die “warme deken” nodig had. Sanne is enthousiast en bewogen met mensen en weet mensen te raken.

Iedereen is van harte welkom, neem vooral vrienden en bekenden mee. Na afloop is er gelegenheid tot het drinken van een drankje om met elkaar gezellig na te praten. De avond is gratis.

Zondag 8 september 19.00 - 21.00 uur

Connect - Share - Inspire

Zomerrooster

Vanaf zondag, 7 juli, begint het zomerrooster voor de kerkdiensten in Oost. In de maanden juli en augustus is er elke zondag, in tenminste één van de drie kerken, een gezamenlijke viering.

  • 7 juli: gezamenlijke viering Oost in De Binnenwaai
  • 14 juli: gezamenlijke viering Oost in de Eltheto (Let op: geen viering in De Binnenwaai)
  • 21 juli: viering in De Binnenwaai
  • 28 juli: gezamenlijke viering Oost in de Eltheto (Let op: geen viering in De Binnenwaai)
  • 4 augustus: gezamenlijke viering Oost in de Muiderkerk (Let op: geen viering in De Binnenwaai)
  • 11 augustus: viering in De Binnenwaai
  • 18 augustus: gezamenlijke viering Oost in de Muiderkerk (Let op: geen viering in De Binnenwaai)
  • 25 augustus: gezamenlijke viering Oost in De Binnenwaai

Taizé avond IJburg - 19 september 19.30 uur

Taizé is een klein plaatsje in het midden van Frankrijk. Sinds 1940 is er een kloostergemeenschap, opgericht door Frère Roger. Ieder jaar komen hier talloze bezoekers uit alle werelddelen om te bidden en aangeraakt te worden door God die ons vrede en verzoening schenkt. Ze worden inmiddels gehouden over de hele wereld.

Vanuit deze traditie van Taizé willen wij ook in onze gemeente samenkomen. Kenmerkend voor deze vieringen zijn korte lezingen en gebeden, meditatieve liederen en momenten van stilte. Als je (nog) niet bekend bent met de liederen of met Taizé dan is dat geen punt. Liederen worden een aantal malen achter elkaar gezongen: mooi om naar te luisteren en als je wilt kun je ze gaandeweg mee gaan zingen.

De liederen worden begeleid door Wibrich Drost (hoboïst) en Noud Fortuin (gitaar).

God van alle eeuwigheid,
U hebt ieder van ons lief zonder uitzondering.
In uw voortdurende vergeving vinden wij vrede van hart.
(frère Roger)

Wij nodigen jong en ouder uit op deze eerste Taizé viering op donderdag 19 september om 19.30 uur. Na afloop van de viering is er gelegenheid tot het drinken van een drankje en voor het uitwisselen van ervaringen.

Horror stories in de Bijbel

Vanaf september 2019 start er een gloednieuwe Bijbelstudie over vreemde, bizarre en soms ook angstaanjagende Bijbelverhalen.

Van botten die tot leven komen, voor monsters die in de lagune op de loer liggen, je eigen dochter offeren, bovenmenselijke en gewelddadige reuzen, slechte engelen.

Het staat allemaal in de Bijbel. Moeten wij zulke teksten negeren? Of zoeken we naar een uitleg waar we in onze tijd wel mee uit de voeten kunnen?

Dat laatste doen wij tijdens onze Bijbelstudie in De Binnenwaai. Deze Bijbelstudie-avonden zijn om de vier weken op vrijdagavond.

Datum: 27 september
Tijd: 19.30 - 21.00 uur

Voor meer info:

TafelTijd Amsterdam 22 september 17.30 uur

TafelTijd is een nieuw initiatief van De Binnenwaai en Stichting Wijdekerk.

TafelTijd is samen kerk zijn van LHBT+'ers en betrokken of geïnteresseerde anderen. En waar kun je beter ervaren samen kerk te zijn dan aan Zijn tafel? We eten samen en gaan in gesprek met elkaar over zingevingsvragen. We inspireren en bemoedigen elkaar en steunen elkaar daarmee in het geloof. TafelTijd wil een veilige plek bieden voor alle aanwezigen en elkaar geen meningen of opvattingen opdringen. 

Iedereen is welkom met de eigen levens- en geloofsopvattingen.

Onze volgende tafeltijd staat gepland op zondag 22 september a.s. om 17.30 uur. Je kunt je aanmelden via Alexander Noordijk, .

Meer info over TafelTijd: https://www.wijdekerk.nl/tafeltijd

Locatie: De Binnenwaai

Kosten: gratis, deelnemers dienen een gerecht mee te nemen om te delen

Collectebonnen verkrijgbaar

Beste gemeenteleden,

Bij De Binnenwaai is er de mogelijkheid collectebonnen te bestellen. Doordat dit op uw bankafschrift staat kunt u het bedrag bij giften aftrekken van de belasting (na aftrek van de drempel). De Binnenwaai heeft een ANBI status, dat is voor geheel PKA hetzelfde RSIN nummer; 818517669.

De bonnen zijn verkrijgbaar in stroken van 20 stuks (zelf even losknippen) van 1 euro, 2 euro of 5 euro. U doet de bonnen in de gewenste hoeveelheid bij de collecte in het mandje.

U bestelt de bonnen door geld over te maken naar de Binnenwaai NL30INGB0004700100 en tegelijk een mail te sturen naar Fedde Jonker; met uw adres en uw bestelling. We bezorgen dan zsm uw bonnen of overhandigen ze in de kerk. U kunt vragen om een kwitantie voor uw administratie.

Heeft u nog vragen, stel ze dan gerust per mail.

Uiteraard hopen we op nog meer vrijgevigheid als de overheid een beetje meebetaald!

Penningmeester Binnenwaai
Fedde Jonker

Vacature student-trainee tienerwerk (m/v)

Wil jij een (bij)baan waarin je echt iets kunt betekenen? 
Ben je daarnaast creatief, een echte teamspeler en leg jij makkelijk contact? Solliciteer dan voor:

Student-trainee tienerwerk (m/v) 
10 uur per week

Dit ga je doen
Als student-trainee in de Binnenwaai help je tieners bij hun zoektocht naar zichzelf en God.

Iedereen is bij jou welkom, of ze nou geloven of niet. Je voert open gesprekken over geloof
en zingeving, maar doet ook veel leuke en actieve spellen.

Daarnaast ga je op zoek naar
mogelijkheden om de overgang van kinderkerk naar onze tienergroep Rock Solid soepel te
laten verlopen en laat je het tienerwerk op IJburg verder groeien door de tieners uit de buurt
te betrekken bij jullie activiteiten.

Dit alles doe je samen met je collega student-trainee Noud.
Om je te helpen (nog) beter te worden in je werk neem je deel aan maandelijks trainingen.

Bezoek aan Westerbork 6-4-2019

Afgelopen weekend met maar liefst 50 jongeren van Amsterdam IJburg inclusief begeleiding een bezoek gebracht aan kamp Westerbork. Het was memorabel en indrukwekkend. De jongeren waren geraakt door het bezoek aan Westerbork.  

Met het 4 & 5 mei comité i.s.m de Binnenwaai, Dynamo jongerenwerk, Streetcornerwork, de wijk en jeugd agenten en ambtenaren van stadsdeel oost is een excursie naar kamp Westerbork georganiseerd waarin de jongeren centraal stonden.  

Geef voor je Kerk – Actie Kerkbalans 2019

Als wijkkerk kunnen we van betekenis zijn in de stad, in de buurt, voor elkaar. De kerk krijgt geen subsidie en is grotendeels afhankelijk van de bijdragen van onze leden, zoals jij, zoals u. We zijn actief op allerlei gebied – kijk maar in deze Nieuwsbrief. Eind januari valt bij al onze leden de brief van Actie Kerkbalans op de deurmat. Je financiële bijdrage is heel welkom.

Het motto is: Geef voor je Kerk. Sinds dit jaar kan dat ook online via “Mijn PKA”.

Samen zorgen we voor een vitale kerk – doe je mee?

Meer info kerkbalans

Regenboogvlag gaat uit bij Protestantse Kerken Amsterdam

Positief gebaar als reactie op Nashville verklaring

Bij verschillende kerkgebouwen van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) zijn vandaag regenboogvlaggen uitgegaan als reactie op de Nashville verklaring. Daarmee wil de kerk duidelijk maken dat iedereen welkom is, los van de seksuele geaardheid.

Inmiddels hangen de vlaggen al bij de Oranjekerk, de Keizersgrachtkerk, de Opgang, Vrijburg en Waalse kerk. Meer kerken zullen deze week volgen. De toren van de Westerkerk is van de gemeente Amsterdam, maar die heeft al toestemming gegeven de regenboogbanier morgen op te hangen.

Ook uw kerk kan mee doen en de regenboogvlag uitsteken.


regenboogvlag gaat uitbij oranjekerk

De koster van de Oranjekerk hangt de vlag op, Rosaliene Israel kijkt toe.

Ds. Rosaliene Israel, scriba (secretaris) van de PKA, verklaart:

“De Nashville-verklaring over Bijbelse seksualiteit heeft veel mensen in onze stad geschokt. Ook binnen de Protestantse Kerk in Amsterdam is er verdriet over deze verklaring. Wij distantiëren ons ervan.

De afgelopen jaren hebben we als kerk gewerkt aan een cultuur van openheid en gesprek, ook over de thema’s waar we verschillend over denken. De toon en de inhoud van deze verklaring staat haaks op de open houding waar dit gesprek om vraagt, waarin ruimte is voor ieder om zich uit te spreken en gehoord te worden.  

Tegen iedereen die zich door de Nashville-verklaring geraakt of gekwetst voelt zeggen we als Protestantse Kerk Amsterdam: weet dat er in onze stad talloze kerken en christelijke gemeenschappen zijn waar je van harte welkom bent.”


De Westerkerk alvast met echte regenboog

Voor meer informatie: Wilfred Scholten, Communicatie PKA,
   06 51 83 58 52.

Amsterdam Church Route

Een goddelijke stad is een door Rob Visser ontwikkelde app voor uw telefoon en tablet
gebouwd door IJburger Gerard van Enk.
 
De audio-tour voert u langs tal van religieuze plaatsen in de binnenstad, zeer aanbevolen.
Download: Android (Samsung etc) of iOS (Apple).

 

Eenzaam en leeg blauw krat

(​Het eenzame, lege krat staarde gelaten naar buiten, waar het tot overmaat van ramp een rijk gevuld collegakrat voorbij ziet fietsen, snikkend wendt het zielige hoopje plastic de blik af en zucht nog eens diep)

De Sociale Kruidenier is een winkel en ontmoetingsplek voor Amsterdammers in armoede
Bij de Sociale Kruidenier kunnen klanten van de Voedselbank Amsterdam non-food en lang houdbare producten kopen tegen een kleine prijs, in aanvulling op hun voedselpakket.
Keuzevrijheid staat hierbij centraal: klanten kiezen zelf aan welke producten zij behoefte hebben. 

Daarnaast is de Sociale Kruidenier een ontmoetingsplek waar mensen terecht kunnen voor een kop koffie, een luisterend oor en/of laagdrempelig financieel advies. 
In ruil voor het volgen van een cursus of training ontvangen onze klanten extra winkeltegoed. 
Met deze integrale aanpak hopen wij mensen in armoede hun waardigheid terug te geven en hen te helpen hun leven weer op orde te krijgen.

Helpt u ons om de kruidenierswinkel te vullen? 
Neem dan tijdens het boodschappen doen iets extra’s voor de Sociale Kruidenier mee! 
Non-food producten waar veel vraag naar is vindt u op deze boodschappenlijst:

- Wasmiddel (poeder/vloeibaar) - Toiletpapier - Afwasmiddel - Deodorant (m/v) - Luiers (met name maat 4 of groter) - Zonnebloemolie 
- Tonijn in blik - Houdbaar broodbeleg - Suiker - (Oplos)koffie - Douchegel (m/v) - Eten voor kat of hond

In De Binnenwaai staat een blauw krat, waarin u spullen voor de sociale kruidenier kunt doen. 
Het krat staat na binnenkomst links in de hoek, bij het raam. De inhoud wordt ongeveer één keer per maand opgehaald.

De Binnenwaai

Gebouw Solid 18
Ed Pelsterpark 2
1087 EJ  Amsterdam

Abonneer op de Nieuwsbrief