Zondag 29 november 11:00u - Verlangen - Alexander Noordijk

 Zondag 29 november 11:00u - 'Verlangen' 

Een meditatieve oecumenische samenkomst op deze 1e Adventszondag met als thema: Verlangen.

Alexander Noordijk zal voorgaan, en de viering is tot stand gekomen in samenwerking met Uschi Janssen, Arni Hubbeling, Beatrix van Dam, De kleine zusters van Jezus (Mauricia, Els, Madeleine en Andre Juliene).

Muzikale begeleiding op de piano door Mariëtte Bos.

Het belooft een inspirerende meditatieve samenkomst te worden.

De viering is online via kerkdienstgemist te volgen en in de Binnenwaai na aanmelding bij Arni: 

Steun Whitney

Hallo, mijn naam is Whitney en komende zomer ga ik met een groep enthousiaste mensen naar Bolivia om daar een ziekenhuis te bouwen. Zo kunnen de Bolivianen in de omgeving van Santa Cruz, straks gebruik maken van goede medische zorg. Dat is soms echt van levensbelang!

Wilt u mij sponsoren? Alvast heel erg bedankt! Groetjes Whitney.
>www.worldservants.nl 
>GEVEN

>SPONSOR EEN DEELNEMER

>LEES MEER

>ALLE DEELNEMERS

>Vind deelnemers: vul hier Whitney in.

!!Bedank en Succes!!

Even voorstellen: Esther Ganesh, de nieuwe jeugdwerker...

Hoi allemaal!

Vanaf september 2020 versterk ik het team van de Binnenwaai als jeugdwerker. Ik heb er super veel zin in!

Ik ben Esther, geboren in 2001 en kom uit Houten, maar woon nu in Amsterdam West. Ik studeer Philosophy, Politics and Economics aan de VU en dat bevalt mij erg goed.

Mijn tijd breng ik graag door met mijn vrienden; voor een goed gesprek met een hapje en een drankje kan je mij ‘s nachts zeker wakker maken!

Mocht je verder nog vragen hebben, schroom dan niet om me eens aan te tikken als je me ziet. Hopelijk tot snel!

Inloopochtend 16 September

 Op woensdag 16 september start de wekelijkse inloopochtend in De Binnenwaai.

  • Goed gesprek met gratis koffie en thee
  • Van 10.00 uur tot 12.00 uur
  • Professionele leiding 
  • Ed Pelsterpark 2, IJburg
  • Meer info: 

Van harte welkom!

Gemeenteberaad Binnenwaai van 12 juni terugkijken

Op zondag 21 juni, voorafgaand aan de online viering, heeft een gemeenteberaad via kerkdienstgemist plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst werd het toekomstplan van de Binnenwaai gepresenteerd aan alle geïntereseerden.

U kunt via deze link het gemeenteberaad terugkijken: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1928/events/recording/159272550001928

Wanneer u naar aanleiding van dit gemeenteberaad een vraag of opmerking heeft, stuur dan een e-mail aan  .

 

De Corona-klaagmuur

Vandaag, 10 april, wordt de Corona-klaagmuur gelanceerd. ‘Het idee is dat de klaagmuur mensen helpt om even het hart te luchten, of om zich te herkennen in de klacht van iemand anders’ lichten de initiatiefnemers Gerko Tempelman en Alexander Noordijk toe. De website is te bereiken via coronaklaagmuur.nl.
 

Nieuw: online vieren en collecteren

Zoals elders op de website al aangegeven zijn we sinds 22 maart op zondag live te volgen via internet. Ook is het mogelijk een gemiste viering later nog na te luisteren en te kijken:

https://kerkdienstgemist.nl/stations/1928-De-Binnenwaai

U kunt uw gift voor de collecte via de GIVT app (op laptop of smartphone) geven, of overmaken op ons rekeningnummer:

Protestantse Gemeente IJburg
NL 30 INGB 0004 7001 00
onder vermelding van: collecte Binnenwaai "datum viering"

Digitaal gift en collecteren via Givt

Geven in elke situatie, dat is waar Givt zich voor inzet. Of je nu wil meedoen aan de collecte in de kerk, aan de deur of de saxofonist verderop in de winkelstraat wil laten weten dat je onder de indruk bent. Met Givt heb je de oplossing altijd bij de hand.

Je kan op verschillende manieren ‘Givten’. Via deze link kun je zien hoe je dat doet in geval van de Binnenwaai: https://www.givtapp.net/hoe-geef-ik-met-givt/#lijst

Je moet je eenmalig aanmelden bij Givt, op de website of via de App die je kunt downloaden op je smartphone. 
Vragen of hulp nodig? mail dan naar  

Contact met Diaconale Werkgroep

In elke kern – Binnenwaai, Eltheto en Muider – is er een meldpunt om aan te geven dat je graag gebeld wilt worden, of hulp nodig hebt bij de boodschappen. Meldingen worden binnen 24 uur verwerkt.
Voor de Binnenwaai: Pim Jonker, , 06 497 283 37 
Voor de Eltheto: Anneke Oosterhuis,
Voor de Muider: , 06 481 247 53 

Collectebonnen verkrijgbaar

Beste gemeenteleden,

Bij De Binnenwaai is er de mogelijkheid collectebonnen te bestellen. Doordat dit op uw bankafschrift staat kunt u het bedrag bij giften aftrekken van de belasting (na aftrek van de drempel). De Binnenwaai heeft een ANBI status, dat is voor geheel PKA hetzelfde RSIN nummer; 818517669.

De bonnen zijn verkrijgbaar in stroken van 20 stuks (zelf even losknippen) van 1 euro, 2 euro of 5 euro. U doet de bonnen in de gewenste hoeveelheid bij de collecte in het mandje.

U bestelt de bonnen door geld over te maken naar de Binnenwaai NL30INGB0004700100 en tegelijk een mail te sturen naar Fedde Jonker; met uw adres en uw bestelling. We bezorgen dan zsm uw bonnen of overhandigen ze in de kerk. U kunt vragen om een kwitantie voor uw administratie.

Heeft u nog vragen, stel ze dan gerust per mail.

Uiteraard hopen we op nog meer vrijgevigheid als de overheid een beetje meebetaald!

Penningmeester Binnenwaai
Fedde Jonker

Bezoek aan Westerbork 6-4-2019

Afgelopen weekend met maar liefst 50 jongeren van Amsterdam IJburg inclusief begeleiding een bezoek gebracht aan kamp Westerbork. Het was memorabel en indrukwekkend. De jongeren waren geraakt door het bezoek aan Westerbork.  

Met het 4 & 5 mei comité i.s.m de Binnenwaai, Dynamo jongerenwerk, Streetcornerwork, de wijk en jeugd agenten en ambtenaren van stadsdeel oost is een excursie naar kamp Westerbork georganiseerd waarin de jongeren centraal stonden.  

Regenboogvlag gaat uit bij Protestantse Kerken Amsterdam

Positief gebaar als reactie op Nashville verklaring

Bij verschillende kerkgebouwen van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) zijn vandaag regenboogvlaggen uitgegaan als reactie op de Nashville verklaring. Daarmee wil de kerk duidelijk maken dat iedereen welkom is, los van de seksuele geaardheid.

Inmiddels hangen de vlaggen al bij de Oranjekerk, de Keizersgrachtkerk, de Opgang, Vrijburg en Waalse kerk. Meer kerken zullen deze week volgen. De toren van de Westerkerk is van de gemeente Amsterdam, maar die heeft al toestemming gegeven de regenboogbanier morgen op te hangen.

Ook uw kerk kan mee doen en de regenboogvlag uitsteken.


regenboogvlag gaat uitbij oranjekerk

De koster van de Oranjekerk hangt de vlag op, Rosaliene Israel kijkt toe.

Ds. Rosaliene Israel, scriba (secretaris) van de PKA, verklaart:

“De Nashville-verklaring over Bijbelse seksualiteit heeft veel mensen in onze stad geschokt. Ook binnen de Protestantse Kerk in Amsterdam is er verdriet over deze verklaring. Wij distantiëren ons ervan.

De afgelopen jaren hebben we als kerk gewerkt aan een cultuur van openheid en gesprek, ook over de thema’s waar we verschillend over denken. De toon en de inhoud van deze verklaring staat haaks op de open houding waar dit gesprek om vraagt, waarin ruimte is voor ieder om zich uit te spreken en gehoord te worden.  

Tegen iedereen die zich door de Nashville-verklaring geraakt of gekwetst voelt zeggen we als Protestantse Kerk Amsterdam: weet dat er in onze stad talloze kerken en christelijke gemeenschappen zijn waar je van harte welkom bent.”


De Westerkerk alvast met echte regenboog

Voor meer informatie: Wilfred Scholten, Communicatie PKA,
   06 51 83 58 52.

De Binnenwaai

Gebouw Solid 18
Ed Pelsterpark 2
1087 EJ  Amsterdam

Abonneer op de Nieuwsbrief