Virtuele 4 mei herdenking

 

4 mei 2021

Weer kunnen wij niet samenkomen op de avond van de 4 mei herdenking in het Ed Pelsterpark. Toch wilde het 4 mei comité IJburg het verhaal vertellen van de redding van ongeveer 600 kinderen uit de crèche tegenover de Hollandsche Schouwburg. In de crèche werden alle kinderen tot 13 jaar van opgepakte joden ondergebracht tot ze met hun ouders mee op transport zouden gaan en van daaruit naar de vernietigingskampen in het Oosten.  Henriette Henriquez Pimentel was directrice van de crèche en in nauwe samenwerking met Walter Süskind, de joodse beheerder van de Hollandsche Schouwburg en later ook met Johan van Hulst van de vrijwel naastgelegen Hervormde Kweekschool zag zij kans in 7 maanden ongeveer 600 kinderen op adembenemende wijze te laten ontsnappen. 

Arni Hubbeling en Mariëtte Bos van het 4 mei comité IJburg hebben deze geschiedenis opgetekend en zijn de vertellers in een door Patrick Richter van Ijburg TV gemaakte film van 16 minuten.

U kunt de film al op IJburg TV zien waar hij de komende dagen te zien is.

Ook is er een link naar youtube: https://youtu.be/pGlGT9UrfKc

Op de avond van 4 mei zal om twee minuten voor acht de IJburgfanfare de taptoe blazen waarna we met 2 minuten stilte de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenken. Na het volkslied legt het 4 mei comité IJburg 76 bloemen op de herdenkingsplek in het Ed Pelsterpark. Hierbij mag GEEN PUBLIEK aanwezig zijn.

Vragen of inlichtingen bij Arni Hubbeling, vz.: arni.hubbeling@kpnmail.

Wandelweer

woensdag 12 mei 10:00-11:00 uur Wandelweer

Moe van alle zoommeetings maar wel behoefte aan het ontmoeten van anderen?
Tijd voor een wandeling! Op woensdag 12 mei van 10-11 uur gaan we op pad. We verzamelen (op 1,5 meter afstand) voor De Binnenwaai en luisteren daar naar een kort verhaal van Toon Tellegen. Vervolgens gaan we in tweetallen op pad om elkaar weer eens fysiek te ontmoeten en door te praten over wat wij de afgelopen tijd hebben gemist en waar we naar uitkijken in de komende periode. Missen wij elkaar? En wat missen we dan precies? Of missen we hele andere dingen deze tijd? We sluiten af met een wens voor de toekomst en eindigen dan weer bij De Binnenwaai.
Van harte welkom om mee te wandelen!
Meld je vantevoren even aan via 

 

Bevestiging Marjolein Hekman

 

De Binnenwaai is blij met haar nieuwe voorganger: 

Marjolein Hekman 

Marjolein is half april gestart met haar werk voor onze kerk en voor IJburg. Op 2 mei 2021 wordt zij ingezegend tijdens een online viering om 12.00 uur in De Binnenwaai. 

U / jij bent van harte uitgenodigd om dit online mee te maken via https:/kerkdienstgemist.nl/stations/1928-De-Binnenwaai.* 

De inzegening wordt verzorgd door ds. Greteke de Vries en ds. Martijn van Laar. Muzikale medewerking verlenen Elena Manevska en Noud Fortuin. 

Met vriendelijke groet, Team Binnenwaai 

*De viering is ook op een later tijdstip nog te bekijken.

 

Toekomstplan De Binnenwaai goedgekeurd

Toekomstplan BW 2020De Binnenwaai heeft afgelopen jaar hard gewerkt aan het opstellen van een meerjarenplan. Er staat een ambitieus plan om onze aanwezigheid op IJburg te kunnen borgen en versterken met op termijn een sluitende begroting. Dit plan is in december door de Algemene Kerkenraad van de PKA goedgekeurd. 

Er zal een (online) bijeenkomst gepland worden voor geïnteresseerden dit voorjaar om dit plan en de uitvoering samen verder te bespreken, nadat de selectieprocedure is afgerond voor de vacature die ontstaan is nu Alexander gaat vertrekken. 

Klik hier om het toekomstplan te openen.

We willen onder andere de mogelijkheden van een leefgemeenschap met eigen vierplek onderzoeken op IJburg. Vind je het leuk om hierbij mee te denken? Laat dat dan weten aan 

Online vieren en collecteren

Zoals elders op de website al aangegeven zijn we sinds 22 maart 2020 op zondag live te volgen via internet. Ook is het mogelijk een gemiste viering later nog na te luisteren en te kijken:

https://kerkdienstgemist.nl/stations/1928-De-Binnenwaai

U kunt uw gift voor de collecte via de GIVT app (op laptop of smartphone) geven, of overmaken op ons rekeningnummer:

Protestantse Gemeente IJburg
NL 30 INGB 0004 7001 00
onder vermelding van: collecte Binnenwaai "datum viering"

Digitaal gift en collecteren via Givt

Geven in elke situatie, dat is waar Givt zich voor inzet. Of je nu wil meedoen aan de collecte in de kerk, aan de deur of de saxofonist verderop in de winkelstraat wil laten weten dat je onder de indruk bent. Met Givt heb je de oplossing altijd bij de hand.

Je kan op verschillende manieren ‘Givten’. Via deze link kun je zien hoe je dat doet in geval van de Binnenwaai: https://www.givtapp.net/hoe-geef-ik-met-givt/#lijst

Je moet je eenmalig aanmelden bij Givt, op de website of via de App die je kunt downloaden op je smartphone. 
Vragen of hulp nodig? mail dan naar  

Amsterdam Church Route

Een goddelijke stad is een door Rob Visser ontwikkelde app voor uw telefoon en tablet
gebouwd door IJburger Gerard van Enk.
 
De audio-tour voert u langs tal van religieuze plaatsen in de binnenstad, zeer aanbevolen.
Download: Android (Samsung etc) of iOS (Apple).

 

De Binnenwaai

Gebouw Solid 18
Ed Pelsterpark 2
1087 EJ  Amsterdam
Abonneer op de Nieuwsbrief