In verband met de Corona maatregelen zullen alle activiteiten in De Binnenwaai tot 1 juni afgelast worden. Een aantal activiteiten gaat echter wel virtueel door! Let hierbij op de aankondiging hier op de website of via andere social media kanalen. Wekelijks is de online viering op zondagochtend 11.00 uur te volgen via kerkdienstgemist: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1928-De-Binnenwaai

Vieringen in de Stille Week 2020

De vieringen in de Stille week zijn dit jaar uitsluitend via Internet mee te beleven:

Viering op zondag 5 april 11.00 uur (via live stream)

Alexander Noordijk is onze voorganger deze zondag, in de online viering om 11.00 uur via kerkdienstgemist.nl. 

Het thema van deze zondagse dienst is "de taal van tranen"

Waarschijnlijk sta je niet te springen om midden op straat (of waar dan ook) in tranen uit te barsten. Sterker nog, veel mensen zien huilen als een teken van zwakte en doen het liever helemaal niet. Wat is de taal van tranen? Alexander Noordijk neemt je deze ochtend online mee! 

Met speciale muzikale medewerking van Anette Bosma (zangeres) en Edzo Bos (pianist).

Als luisteraar hoef je hiervoor niets bijzonders te doen of te installeren: alleen klikken op onderstaande link, op zondagochtend 11 uur. (Ook is het mogelijk om de viering later nog te beluisteren.)

https://kerkdienstgemist.nl/stations/1928-De-Binnenwaai 

Uw gift kunt u ook online geven via de Givt app of link naar Gvit via kerkdienstgemist.nl, of overmaken op onderstaand rekeningnummer: 

Protestantse Gemeente IJburg
NL 30 INGB 0004 7001 00
mededeling: collecte Binnenwaai 5 april

Instructiefilmpje Palmpaasstok maken

De Palmpaasstok pakketjes zijn rondgebracht op IJburg. Twee van onze tieners van De Binnenwaai leggen uit hoe je een Palmpaasstok in elkaar moet zetten. 😀

Zeg het met bloemen!

De Binnenwaai wil mensen graag een hart onder de riem steken. Heb jij op IJburg een vriend of vriendin, familielid of iemand anders die jou dierbaar is en die jij in deze opmerkelijke tijd een bloemetje zou willen laten overhandigen?

Schroom dan niet en stuur een e-mail naar o.v.v. 'Bloemetje', met daarin de naam en adresgegevens van de persoon. Een korte motivatie is fijn maar niet verplicht.

Wij zorgen er dan voor dat deze persoon of personen een mooi boeket ontvangen!

Wij horen graag voor maandag 6 april 2020.

#zorgvoorelkaar #corona #eenzaamheidsvirus

P.S. Maximaal aantal boeketten die wij kunnen weggeven zijn 65 stuks 

Oproep Schrijfwedstrijd 4 mei

In de aanloop van de herdenking schrijven we een verhalenwedstrijd uit voor de jeugd vanaf 10 jaar. 

Iedereen heeft de afgelopen tijd gevoeld hoe het is om beperkte bewegingsvrijheid te hebben. Dat je minder naar buiten mag, dat je niet meer naar school kan. Misschien vind je het leuk en lijkt het op vakantie, maar misschien voel je je opgesloten. 

In de oorlog zaten veel kinderen opgesloten omdat het gevaarlijk voor hen was om naar buiten te gaan. Hoe denk jij hier over? Graag willen wij jouw verhaal horen, je gedicht of je rap. Het mag iets zijn over de oorlog, maar ook over jouw ervaring met het ‘thuisblijven’.

Stuur je inzending van max. 500 woorden vóór 25 april op naar: of gooi het in de brievenbus bij: 

De Binnenwaai, Gebouw Solid 18
Ed Pelsterpark 2
1087 EJ  Amsterdam

Zet op je inzending: Verhalenwedstrijd, je naam, je leeftijd en je (e-mail)adres.

De 3 mooiste inzendingen krijgen een boek ‘Zoo lang ik hoop te leven’ van Claudia Carli, dat zich afspeelt in Amsterdam in de Tweede Wereldoorlog. Het gaat over 19 meisjes die allemaal in het poëziealbum van hun vriendinnetje Alida schreven. 

Behalve het boek krijgen de winnaars een cadeaubon van Euro 15,= .

Nieuw: online vieren en collecteren

Zoals elders op de website al aangegeven zijn we sinds 22 maart op zondag live te volgen via internet. Ook is het mogelijk een gemiste viering later nog na te luisteren en te kijken:

https://kerkdienstgemist.nl/stations/1928-De-Binnenwaai

U kunt uw gift voor de collecte via de GIVT app (op laptop of smartphone) geven, of overmaken op ons rekeningnummer:

Protestantse Gemeente IJburg
NL 30 INGB 0004 7001 00
onder vermelding van: collecte Binnenwaai "datum viering"

Digitaal gift en collecteren via Givt

Geven in elke situatie, dat is waar Givt zich voor inzet. Of je nu wil meedoen aan de collecte in de kerk, aan de deur of de saxofonist verderop in de winkelstraat wil laten weten dat je onder de indruk bent. Met Givt heb je de oplossing altijd bij de hand.

Je kan op verschillende manieren ‘Givten’. Via deze link kun je zien hoe je dat doet in geval van de Binnenwaai: https://www.givtapp.net/hoe-geef-ik-met-givt/#lijst

Je moet je eenmalig aanmelden bij Givt, op de website of via de App die je kunt downloaden op je smartphone. 
Vragen of hulp nodig? mail dan naar  

Contact met Diaconale Werkgroep

In elke kern – Binnenwaai, Eltheto en Muider – is er een meldpunt om aan te geven dat je graag gebeld wilt worden, of hulp nodig hebt bij de boodschappen. Meldingen worden binnen 24 uur verwerkt.
Voor de Binnenwaai: Pim Jonker, , 06 497 283 37 
Voor de Eltheto: Anneke Oosterhuis,
Voor de Muider: , 06 481 247 53 

Collectebonnen verkrijgbaar

Beste gemeenteleden,

Bij De Binnenwaai is er de mogelijkheid collectebonnen te bestellen. Doordat dit op uw bankafschrift staat kunt u het bedrag bij giften aftrekken van de belasting (na aftrek van de drempel). De Binnenwaai heeft een ANBI status, dat is voor geheel PKA hetzelfde RSIN nummer; 818517669.

De bonnen zijn verkrijgbaar in stroken van 20 stuks (zelf even losknippen) van 1 euro, 2 euro of 5 euro. U doet de bonnen in de gewenste hoeveelheid bij de collecte in het mandje.

U bestelt de bonnen door geld over te maken naar de Binnenwaai NL30INGB0004700100 en tegelijk een mail te sturen naar Fedde Jonker; met uw adres en uw bestelling. We bezorgen dan zsm uw bonnen of overhandigen ze in de kerk. U kunt vragen om een kwitantie voor uw administratie.

Heeft u nog vragen, stel ze dan gerust per mail.

Uiteraard hopen we op nog meer vrijgevigheid als de overheid een beetje meebetaald!

Penningmeester Binnenwaai
Fedde Jonker

Bezoek aan Westerbork 6-4-2019

Afgelopen weekend met maar liefst 50 jongeren van Amsterdam IJburg inclusief begeleiding een bezoek gebracht aan kamp Westerbork. Het was memorabel en indrukwekkend. De jongeren waren geraakt door het bezoek aan Westerbork.  

Met het 4 & 5 mei comité i.s.m de Binnenwaai, Dynamo jongerenwerk, Streetcornerwork, de wijk en jeugd agenten en ambtenaren van stadsdeel oost is een excursie naar kamp Westerbork georganiseerd waarin de jongeren centraal stonden.  

Regenboogvlag gaat uit bij Protestantse Kerken Amsterdam

Positief gebaar als reactie op Nashville verklaring

Bij verschillende kerkgebouwen van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) zijn vandaag regenboogvlaggen uitgegaan als reactie op de Nashville verklaring. Daarmee wil de kerk duidelijk maken dat iedereen welkom is, los van de seksuele geaardheid.

Inmiddels hangen de vlaggen al bij de Oranjekerk, de Keizersgrachtkerk, de Opgang, Vrijburg en Waalse kerk. Meer kerken zullen deze week volgen. De toren van de Westerkerk is van de gemeente Amsterdam, maar die heeft al toestemming gegeven de regenboogbanier morgen op te hangen.

Ook uw kerk kan mee doen en de regenboogvlag uitsteken.


regenboogvlag gaat uitbij oranjekerk

De koster van de Oranjekerk hangt de vlag op, Rosaliene Israel kijkt toe.

Ds. Rosaliene Israel, scriba (secretaris) van de PKA, verklaart:

“De Nashville-verklaring over Bijbelse seksualiteit heeft veel mensen in onze stad geschokt. Ook binnen de Protestantse Kerk in Amsterdam is er verdriet over deze verklaring. Wij distantiëren ons ervan.

De afgelopen jaren hebben we als kerk gewerkt aan een cultuur van openheid en gesprek, ook over de thema’s waar we verschillend over denken. De toon en de inhoud van deze verklaring staat haaks op de open houding waar dit gesprek om vraagt, waarin ruimte is voor ieder om zich uit te spreken en gehoord te worden.  

Tegen iedereen die zich door de Nashville-verklaring geraakt of gekwetst voelt zeggen we als Protestantse Kerk Amsterdam: weet dat er in onze stad talloze kerken en christelijke gemeenschappen zijn waar je van harte welkom bent.”


De Westerkerk alvast met echte regenboog

Voor meer informatie: Wilfred Scholten, Communicatie PKA,
   06 51 83 58 52.

Amsterdam Church Route

Een goddelijke stad is een door Rob Visser ontwikkelde app voor uw telefoon en tablet
gebouwd door IJburger Gerard van Enk.
 
De audio-tour voert u langs tal van religieuze plaatsen in de binnenstad, zeer aanbevolen.
Download: Android (Samsung etc) of iOS (Apple).

 

Eenzaam en leeg blauw krat

(​Het eenzame, lege krat staarde gelaten naar buiten, waar het tot overmaat van ramp een rijk gevuld collegakrat voorbij ziet fietsen, snikkend wendt het zielige hoopje plastic de blik af en zucht nog eens diep)

De Sociale Kruidenier is een winkel en ontmoetingsplek voor Amsterdammers in armoede
Bij de Sociale Kruidenier kunnen klanten van de Voedselbank Amsterdam non-food en lang houdbare producten kopen tegen een kleine prijs, in aanvulling op hun voedselpakket.
Keuzevrijheid staat hierbij centraal: klanten kiezen zelf aan welke producten zij behoefte hebben. 

Daarnaast is de Sociale Kruidenier een ontmoetingsplek waar mensen terecht kunnen voor een kop koffie, een luisterend oor en/of laagdrempelig financieel advies. 
In ruil voor het volgen van een cursus of training ontvangen onze klanten extra winkeltegoed. 
Met deze integrale aanpak hopen wij mensen in armoede hun waardigheid terug te geven en hen te helpen hun leven weer op orde te krijgen.

Helpt u ons om de kruidenierswinkel te vullen? 
Neem dan tijdens het boodschappen doen iets extra’s voor de Sociale Kruidenier mee! 
Non-food producten waar veel vraag naar is vindt u op deze boodschappenlijst:

- Wasmiddel (poeder/vloeibaar) - Toiletpapier - Afwasmiddel - Deodorant (m/v) - Luiers (met name maat 4 of groter) - Zonnebloemolie 
- Tonijn in blik - Houdbaar broodbeleg - Suiker - (Oplos)koffie - Douchegel (m/v) - Eten voor kat of hond

In De Binnenwaai staat een blauw krat, waarin u spullen voor de sociale kruidenier kunt doen. 
Het krat staat na binnenkomst links in de hoek, bij het raam. De inhoud wordt ongeveer één keer per maand opgehaald.

De Binnenwaai

Gebouw Solid 18
Ed Pelsterpark 2
1087 EJ  Amsterdam

Abonneer op de Nieuwsbrief