Zondag 28 februari 11:00u - Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Thema: "Alleen ga je sneller, samen kom je verder!"

De inspiratie voor het thema van zondag kwam door dit bekende Afrikaanse spreekwoord, vaak door Nelson Mandela werd geciteerd, luidt: “If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together”.

Deze online viering geleid door Alexander Noordijk, in samenwerking met onze jeugdwerker Noud Fortuin.

Vier met ons mee via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1928-De-Binnenwaai

Toekomstplan De Binnenwaai goedgekeurd

De Binnenwaai heeft afgelopen jaar hard gewerkt aan het opstellen van een meerjarenplan. Er staat een ambitieus plan om onze aanwezigheid op IJburg te kunnen borgen en versterken met op termijn een sluitende begroting. Dit plan is in december door de Algemene Kerkenraad van de PKA goedgekeurd. 

Er zal een (online) bijeenkomst gepland worden voor geïnteresseerden dit voorjaar om dit plan en de uitvoering samen verder te bespreken, nadat de selectieprocedure is afgerond voor de vacature die ontstaan is nu Alexander gaat vertrekken. 

Klik hier om het toekomstplan te openen.

We willen onder andere de mogelijkheden van een leefgemeenschap met eigen vierplek onderzoeken op IJburg. Vind je het leuk om hierbij mee te denken? Laat dat dan weten aan 

Steun Whitney

Hallo, mijn naam is Whitney en komende zomer ga ik met een groep enthousiaste mensen naar Bolivia om daar een ziekenhuis te bouwen. Zo kunnen de Bolivianen in de omgeving van Santa Cruz, straks gebruik maken van goede medische zorg. Dat is soms echt van levensbelang!

Wilt u mij sponsoren? Alvast heel erg bedankt! Groetjes Whitney.
>www.worldservants.nl 
>GEVEN

>SPONSOR EEN DEELNEMER

>LEES MEER

>ALLE DEELNEMERS

>Vind deelnemers: vul hier Whitney in.

!!Bedank en Succes!!

Even voorstellen: Esther Ganesh, de nieuwe jeugdwerker...

Hoi allemaal!

Vanaf september 2020 versterk ik het team van de Binnenwaai als jeugdwerker. Ik heb er super veel zin in!

Ik ben Esther, geboren in 2001 en kom uit Houten, maar woon nu in Amsterdam West. Ik studeer Philosophy, Politics and Economics aan de VU en dat bevalt mij erg goed.

Mijn tijd breng ik graag door met mijn vrienden; voor een goed gesprek met een hapje en een drankje kan je mij ‘s nachts zeker wakker maken!

Mocht je verder nog vragen hebben, schroom dan niet om me eens aan te tikken als je me ziet. Hopelijk tot snel!

Inloopochtend 16 September

 Op woensdag 16 september start de wekelijkse inloopochtend in De Binnenwaai.

  • Goed gesprek met gratis koffie en thee
  • Van 10.00 uur tot 12.00 uur
  • Professionele leiding 
  • Ed Pelsterpark 2, IJburg
  • Meer info: 

Van harte welkom!

Gemeenteberaad Binnenwaai van 12 juni terugkijken

Op zondag 21 juni, voorafgaand aan de online viering, heeft een gemeenteberaad via kerkdienstgemist plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst werd het toekomstplan van de Binnenwaai gepresenteerd aan alle geïntereseerden.

U kunt via deze link het gemeenteberaad terugkijken: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1928/events/recording/159272550001928

Wanneer u naar aanleiding van dit gemeenteberaad een vraag of opmerking heeft, stuur dan een e-mail aan  .

 

De Corona-klaagmuur

Vandaag, 10 april, wordt de Corona-klaagmuur gelanceerd. ‘Het idee is dat de klaagmuur mensen helpt om even het hart te luchten, of om zich te herkennen in de klacht van iemand anders’ lichten de initiatiefnemers Gerko Tempelman en Alexander Noordijk toe. De website is te bereiken via coronaklaagmuur.nl.
 

Nieuw: online vieren en collecteren

Zoals elders op de website al aangegeven zijn we sinds 22 maart op zondag live te volgen via internet. Ook is het mogelijk een gemiste viering later nog na te luisteren en te kijken:

https://kerkdienstgemist.nl/stations/1928-De-Binnenwaai

U kunt uw gift voor de collecte via de GIVT app (op laptop of smartphone) geven, of overmaken op ons rekeningnummer:

Protestantse Gemeente IJburg
NL 30 INGB 0004 7001 00
onder vermelding van: collecte Binnenwaai "datum viering"

Digitaal gift en collecteren via Givt

Geven in elke situatie, dat is waar Givt zich voor inzet. Of je nu wil meedoen aan de collecte in de kerk, aan de deur of de saxofonist verderop in de winkelstraat wil laten weten dat je onder de indruk bent. Met Givt heb je de oplossing altijd bij de hand.

Je kan op verschillende manieren ‘Givten’. Via deze link kun je zien hoe je dat doet in geval van de Binnenwaai: https://www.givtapp.net/hoe-geef-ik-met-givt/#lijst

Je moet je eenmalig aanmelden bij Givt, op de website of via de App die je kunt downloaden op je smartphone. 
Vragen of hulp nodig? mail dan naar  

Contact met Diaconale Werkgroep

In elke kern – Binnenwaai, Eltheto en Muider – is er een meldpunt om aan te geven dat je graag gebeld wilt worden, of hulp nodig hebt bij de boodschappen. Meldingen worden binnen 24 uur verwerkt.
Voor de Binnenwaai: Pim Jonker, , 06 497 283 37 
Voor de Eltheto: Anneke Oosterhuis,
Voor de Muider: , 06 481 247 53 

Collectebonnen verkrijgbaar

Beste gemeenteleden,

Bij De Binnenwaai is er de mogelijkheid collectebonnen te bestellen. Doordat dit op uw bankafschrift staat kunt u het bedrag bij giften aftrekken van de belasting (na aftrek van de drempel). De Binnenwaai heeft een ANBI status, dat is voor geheel PKA hetzelfde RSIN nummer; 818517669.

De bonnen zijn verkrijgbaar in stroken van 20 stuks (zelf even losknippen) van 1 euro, 2 euro of 5 euro. U doet de bonnen in de gewenste hoeveelheid bij de collecte in het mandje.

U bestelt de bonnen door geld over te maken naar de Binnenwaai NL30INGB0004700100 en tegelijk een mail te sturen naar Fedde Jonker; met uw adres en uw bestelling. We bezorgen dan zsm uw bonnen of overhandigen ze in de kerk. U kunt vragen om een kwitantie voor uw administratie.

Heeft u nog vragen, stel ze dan gerust per mail.

Uiteraard hopen we op nog meer vrijgevigheid als de overheid een beetje meebetaald!

Penningmeester Binnenwaai
Fedde Jonker

Bezoek aan Westerbork 6-4-2019

Afgelopen weekend met maar liefst 50 jongeren van Amsterdam IJburg inclusief begeleiding een bezoek gebracht aan kamp Westerbork. Het was memorabel en indrukwekkend. De jongeren waren geraakt door het bezoek aan Westerbork.  

Met het 4 & 5 mei comité i.s.m de Binnenwaai, Dynamo jongerenwerk, Streetcornerwork, de wijk en jeugd agenten en ambtenaren van stadsdeel oost is een excursie naar kamp Westerbork georganiseerd waarin de jongeren centraal stonden.  

De Binnenwaai

Gebouw Solid 18
Ed Pelsterpark 2
1087 EJ  Amsterdam

Abonneer op de Nieuwsbrief