Mariëtte Bos

Toen ik eind 2004 in IJburg kwam wonen, bestond het voornamelijk uit zandvlaktes. Ik zag hoe snel uit het zand een volwaardige Amsterdamse wijk oprees.

Door mijn beroep van pianodocent werd ik gevraagd om maandelijks de dienst muzikaal te begeleiden. Geleidelijk raakte ik daardoor meer betrokken bij de Binnenwaai en voelde ik me meer verbonden. Het is fijn om in een zondagsviering een moment van stilte, bezinning, ontroering soms ook, te hebben naast de drukte van de week, wat eveneens geldt voor andere activiteiten die ik in de Binnenwaai meemaak (o.a. Wijburg, Lectio Divina, Bibliodrama).

Ik hoop in de Binnenwaai een bijdrage te leveren, dat het een plek is waar men zich welkom voelt, waar men inspiratie en verdieping vindt, waar aandacht is voor de binnenwereld én de buitenwereld.

  • Hits: 1491

Linda Frank

We zijn met ons gezin (Jason, Helen en Rosa) vanaf het begin bij De Binnenwaai betrokken: we wilden heel graag in onze eigen wijk een kerk en gemeente. In Amerika wordt een gemeente ook wel ‘kerkfamilie’ genoemd en dat omschrijft heel mooi mijn wens voor De Binnenwaai en mijn drijfveer om me in te zetten als vrijwilliger. Op dit moment ben ik scriba (secretaris), en doe ik regelmatig de kinderkerk. 

Vanuit de Binnenwaai is er een aanbod van activiteiten voor jongeren, en ook is er ruimte voor de jongsten tijdens de viering op zondagochtend. Dit maakt dat ook onze kinderen graag bij de Binnenwaai betrokken zijn. 

  • Hits: 4378

Joke Schoofs-van Zanten

Joke Schoofs-van ZantenIk ben gepensioneerd verpleegkundige, werkte als weekendhoofd en 's nachts in de thuiszorg. Net als mijn zoon en dochter woon ik vanaf het begin op IJburg. Mijn drie kleinkinderen wonen vlak bij mij en ik pas vaak op. Ook buren met honden weten me te vinden. Ik laat ze (de hondjes) graag en veel uit. 

De Binnenwaai is voor mij een goede plek. Voor deze er was kwam ik veel in de Tronk en ik ben blij dat de overgang indertijd in goede harmonie is verlopen. Ik ben blij dat Binnenwaai dominee Rob Visser veel doet voor IJburg. Het belangrijkst vind ik echter dat de Binnenwaai een plek is waar je er voor elkaar bent.

 

  • Hits: 3675

Pim Jonker

Mijn naam is Pim Jonker en samen met mijn man zijn we in 2013 op IJburg komen wonen en bij De Binnenwaai betrokken.

Bijna elke zondag ‘laad ik me weer op’ door de viering bij te wonen en contact te hebben met anderen. Met plezier zet ik me in voor deze kerk, omdat ik het belangrijk vind dat deze kerk op IJburg is. We willen een plek bieden waar een ieder welkom is en gerespecteerd wordt. Ik vind het fijn om met het christelijk geloof bezig te zijn en me van daaruit voor de kerk en de ander in te zetten. Ik geniet van de huiselijke sfeer van De Binnenwaai, van inspirerende bijeenkomsten en de verbinding met de ander.

De laatste jaren werk ik mee aan de kerstvieringen op kerstavond, waar ruim 300 mensen naar toe komen. Als voorzitter van het kernteam houd ik me bezig met vele aspecten van De Binnenwaai, waaronder ook de contacten met de andere 2 Protestantse kerken in Oost. Een aantal activiteiten wordt vanuit de samenwerking van deze 3 kerken aangeboden.

Andere bezigheden van mij zijn: hulp bij financiële inloopspreekuren, ondersteunen van Syrisch gezin en mantelzorger voor mijn vader. In het verleden werkte ik in het basisonderwijs en later als maatschappelijk werker.

  • Hits: 3797

Angelique Brasser

Mijn naam is Angelique Brasser en samen met mijn man Ferrie en onze drie dochters Emma-Sophie, Rebecca en Isabelle wonen we alweer 5 jaar op IJburg.

Toen we in 2012 voor het eerst in de Binnenwaai kwamen waren we verrast door de diversiteit aan mensen die er komen. Het kleinschalige spreekt me aan, je hebt al heel snel contact met iedereen.

Dat maakt dat ik me meteen thuis voelde in de Binnenwaai. Daarom heb ik niet lang getwijfeld toen ik werd gevraagd voor het kernteam. Hoewel ik een drukke baan heb en een korte opleiding ga volgen voor 

Nederlands als tweede taal ben ik bereid om me in te gaan zetten voor de Binnenwaai. Ik heb al veel ervaring opgedaan in kerkelijk werk en heb een gezonde dosis humor om alles te relativeren. Ik heb er zin in!

  • Hits: 1852

De Binnenwaai

Gebouw Solid 18
Ed Pelsterpark 2
1087 EJ  Amsterdam
Abonneer op de Nieuwsbrief