Alexander Noordijk

Mijn naam is Alexander Noordijk, ik mag dan geboren en getogen zijn in Mijnsheerenland wat in de Hoeksche Waard ligt, maar ik ben op en top IJburger. Momenteel woon ik  hier al weer dik tien jaar samen met mijn man Kai.  

Vanaf januari 2018 ben ik gestart in De Binnenwaai, de kerk op IJburg als voorganger van deze intieme en open gemeenschap. Daarvoor heb ik enkele jaren gewerkt als personeelsfunctionaris in het bedrijfsleven, en als jongerenwerker voor de Binnenwaai als ook voor JOP (Jeugdorganisatie Protestantse Kerk) in Alkmaar.

Ik groeide op in een gezin met een gelovig, maar bepaald vrijzinnige vader en een moeder die qua geloof wat behoudender op de hand was. Als kind ging ik altijd mee naar de kerk
 – vanzelfsprekend- maar het was niet altijd mijn grote liefde. Hoewel: “Als kind speelde ik in mijn badjas van mijn vader met mijn teddyberen kerkje, dus het zat er altijd wel in, maar kerkbezoek vond ik vooral saai.” 

Dit resulteerde dat ik uiteindelijk theologie ben gaan studeren aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Momenteel ben ik naast mijn werkzaamheden bezig met mijn mijn master theologie gemeentepredikant (derde jaar).

Waar wordt ik enthousiast van, binnen mijn gemeente!

Als kerk zijn wij een gemeenschap die Gods liefde gestalte wil geven op dit prachtige eiland. Ons hart ligt bij het inspireren en verbinden van mensen met elkaar en met de levende, liefhebbende God.

Waarom zou iemand naar mijn kerk willen komen? Wat trekt een nieuwkomer aan?

Onze gemeenschap is een plek waar mensen ruimte vinden, ook in letterlijke zin, om samen met elkaar het geloof te beleven en te vieren. Die plek willen we zijn voor iedereen! Vervolgens tref je bij ons veel jonge gezinnen aan, en hebben wij een levendige tienergroep.

Wij organiseren allerlei leuke en zinvolle activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan Rock Solid, Youth Alpha speciaal voor jongeren, de familiekerstviering voor het gezin en samenkomsten op feestdagen en herdenkingsmomenten voor de hele buurt. Door regelmatig samen te komen, verbinden wij ons aan anderen en inspireren wij elkaar.

Wil je meer weten, kom dan gerust eens binnenwaaien in De Binnenwaai!

 

  • Hits: 7935

De Binnenwaai

Gebouw Solid 18
Ed Pelsterpark 2
1087 EJ  Amsterdam
Abonneer op de Nieuwsbrief