Skip to main content

Voorganger @ De Binnenwaai

Ik ben Marjolein Hekman en ben sinds april 2021 voorganger bij De Binnenwaai. Samen met mijn Muël en twee poesjes Lula en Rosa, woon ik  op het mooie IJburg en genieten wij van deze mooie plek. 
Als voorganger van de Binnenwaai zoek ik samen met andere  binnenwaaiers naar hoe we een fijne en toegankelijke plek kunnen zijn voor iedereen die daar behoefte aan heeft, en naar hoe we actief aanwezig kunnen zijn in de buurt om bij te dragen aan een goed leven hier op IJburg.
Inclusiviteit is voor mij daarin de centrale waarde, waarvan Jezus hét voorbeeld geeft wanneer hij - ruim 2000 jaar geleden - zich niet liet tegenhouden door sociale regels en gewoontes, maar iedereen in zijn samenleving opzocht en met hen omging. Hij maakte zich evengoed druk om wie binnen als wie buiten de religieuze en sociale lijntjes kleurden. Daarin leer ik graag van zijn voorbeeld.
Mijn reis door het kerkelijke landschap is aardig breed verlopen. Ik ben opgegroeid in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, ben onderdeel geweest van een internationale kerk (ICEL) in Leuven, heb een aantal weken meegeleefd in een klooster in Nieuw Zeeland, ben betrokken geweest bij een baptistengemeente in Arnhem en ondertussen alweer een aantal jaar lid van de Protestantse Kerk in Nederland. Deze reis door de kerken heeft mijn ogen geopend voor diversiteit en de verschillende manieren waarop God te ontdekken is.
In de zomer van 2020 ben ik afgestudeerd aan de PThU (predikantsmaster) en heb vervolgens eerst voor een onderzoek meegewerkt aan een maaltijdproject in Amsterdam Zuidoost, om vervolgens op IJburg aan te meren.
Ik hou ervan om nieuwe mensen te ontmoeten, om te horen wat hen beweegt, welke vragen zij zich stellen en waar vuur gaat branden. Ik geloof dat we als mensen elkaar nodig hebben om onszelf en onze passies beter te leren kennen en om op een waardevolle manier met elkaar en in onze buurt te kunnen gaan.
Heeft u of heb jij zin om een keer kennis te maken? Wil je doorpraten over een vraag of een bepaald thema? Iets delen waar je tegenaan loopt? Twijfel je om een keer langs te komen bij een activiteit van De Binnenwaai maar wil je eerst nog wat meer weten? Neem gerust contact op!
Ik ben te bereiken via of via 0627626214