Skip to main content

Elena Manevska

Elena

Ik ben afgestudeerd aan het CvA en ben werkzaam als pianodocente en musicus. Ik woon in het muziekhuis voor conservatoriumstudenten en afgestudeerde musici aan het Theo van Gogh park op Ijburg.  Een aantal jaren ben ik verbonden als pianiste aan de Binnenwaai. Met groot plezier begeleid ik daar de samenzang van de gemeente tijdens de kerdiensten op zondag-ochtend.

De sfeer is open en hartelijk. In de vieringen gaan spiritualiteit en muziek hand in hand. Die wisselwerking vind ik mooi. Er is ruimte voor muzikale intermezzi, ruimte om te experimenteren en verschillende stijlen komen aan bod.

Erg inspirerend vind ik de samenwerking met collega musici. Zoals de samenwerking met violiste Philippine Hugen met wie ik klassieke stukken uitvoer en met cantor en musicus Jan Marten de Vries, die de mensen op creatieve wijze weet te betrekken bij tekst en muziek. (Kernteamlid) Linda Frank komt dit muzikale team regelmatig versterken op haar dwarsfluit. Het werken met deze mensen maakt de vieringen tot een muzikaal feestje. (Daarnaast zijn er diverse optredens van gastmuzikanten zoals van de operazanger Anthony Heidweiller tijdens de Familie Kerstviering.) 

Inmiddels staat er een prachtige Kawai-vleugel in de Binnenwaai. Samen met Jan Marten de Vries hebben we deze vleugel uit Haarlem uitgezocht. De vleugel heeft jarenlang trouwe dienst gedaan in de Kleine Komedie in Amsterdam. Een vleugel met geschiedenis. Vele artiesten en kleinkunstenaars hebben hun voorstellingen er op gespeeld.

(In de Binnenwaai wordt deze traditie op geheel eigen wijze voortgezet. De vleugel en de muziek blijven klinken tijdens de vieringen. Ook in de serie Binnenwaaiers lunchconcerten op de woensdagmiddag die ik samen met een muzikale commissie help organiseren, kunnen conservatoriumstudenten, afgestudeerde musici en diverse artiesten optreden of een try-out geven. Daarnaast vindt er eens in de maand een avondconcert plaats waar musici en artiesten uit diverse stromingen zullen optreden)

  • Hits: 6505