Skip to main content

De Kleine Zusters van Jezus

Wie zijn wij, Kleine Zusters van Jezus?

In het spoor van Jezus van Nazareth en geboeid door het Evangelie leven we in kleine gemeenschappen waar we graag open willen staan voor elkaar en voor God.

We proberen mensen nabij te zijn, in het bijzonder mensen die in onze maatschappij niet meetellen. Voor ons is vriendschap de plaats bij uitstek van Godsontmoeting.

Elke dag maken we ruimte vrij om in stilte bij God te vertoeven en naar Zijn Woord te luisteren.

Waarom de keuze voor IJburg?

Na lang overwegen werd het duidelijk dat de twee toenmalige gemeenschappen (in de Schilderswijk/Den Haag en in de Jordaan/Amsterdam) bij elkaar zouden komen, en wel op een nieuwe plek. De keuze viel op IJburg na een vraag om present te zijn in deze nieuwe wijk waar de Kerk nauwelijks aanwezig was. We voelden ons aangesproken door de opmerking van Leo Nederstigt, rk pastoor in Amsterdam Oost die zei: “Is Charles de Foucauld, jullie inspirator, niet naar de woestijn gegaan om mensen nabij te zijn die ver weg van de Kerk zijn?”. Later zei Dominee Rob Visser, die als pionier op IJburg begon: “Ik nodig jullie van harte uit om hier te komen… niet zozeer om grote dingen te doen, maar gewoon om er te zijn…”

Zo kwam het dat we in juni 2012 hier begonnen. Het was een grote sprong in het diepe, maar we werden met open armen ontvangen door de mensen van de Binnenwaai en door zoveel anderen bij wie we elke dag ‘sporen van God’ ontdekken. Hun openheid en vertrouwen zijn voor ons heel kostbaar! We zijn ook heel blij met veel initiatieven die de onderlinge contacten bevorderen: lezingen, buurtmaaltijden, oecumenische vieringen etc. Ja, het is boeiend om Kleine Zuster te zijn op IJburg!

  • Hits: 3167